Karafatma
Karafatmanın Sebep Olduğu Hastalıklar
Karafatma, oryantal hamam böceği ya da doğu hamam böceği olarak da bilinen bu haşere türü istilacı bir türdür. Çürümek üzere olan gıdalarla beslenen hamam böcekleri su bulabildikleri her ortama adapte olma yeteneğine sahiptirler. Tarihsel olarak birçok afetten sağ çıkmayı başaran bu haşere türü ile mücadele oldukça zordur. Karanlık ve nemli bölgelere yerleşen bu haşere türü bir seferde 16 ya kadar yumurta bırakabildiği için oldukça hızlı çoğalmaktadır. Ayrıca kimyasallar yayarak iletişim kurdukları için bulundukları ortamlara kökü bir koku verirler. Karafatmalar istilacı olmalarının yanı sıra şehrin kanalizasyon sistemleri üzerinden göç ettikleri için dizanteri ve hepatit gibi oldukça tehlikeli hastalıkları taşımaktadırlar. Birçok salgına sebep olabilecek kadar tehlikelidirler.
Karafatma İlaçlama Neden Gereklidir
Karafatmalar koloni halinde yaşadıkları ve yuvalarını karanlık yerlere kurdukları için yok edilmeleri oldukça zordur. Bu sebeple karafatmalardan kurtulmak için oldukça zordur. Karafatma ile mücadele de kullanılan ilaçlar karafatmaları yuvalarında öldürmek üzerine geliştirilmiştir. Ancak bu sayede tüm karafatmalardan kurtulmak ve koloninin tekrar üremesi ve çoğalması engellenmektedir. Jel ilaçlar karafatmalarla mücadelede oldukça etkilidirler. Yaydıkları koku sayesinde karafatmaları kendilerine çekerler ve jel ilacı yiyen karafatmalar zehirlenir ve yuvaya döndüklerinde ölür ve zehri diğer koloni üyelerine bulaştırarak tüm popülasyonun yok edilmesini sağlar. Jel ilaçlar domino etkisi ile etki etmekte ve en kalıcı çözümü sunmaktadır. Jel ilaçlama istilanın aşırı yoğun olmadığı durumlarda tercih edilir çünkü etki süresi biraz yavaştır ama kalıcı etki sunar.
Karafatmaya Karşı Alınabilecek Önlemler
Karafatmalara karşı alınabilecek en etkili önlem banyo ve lavabo gibi yerlerin mümkün oldukça az nemli tutulması gerekmektedir. Nemli ortam karafatmaların sevdiği ortamlar olduğu için bu alanların düzgün havalandırılması ve nem düzeyinin düşülmesi ve sık sık temizlenmesi ve temiz tutulması gerekmektedir. Karafatmalar temiz ortamlarda iletişim kuramazlar çünkü yaydıkları kimyasallar ile koku yayarak haberleşirler bu ortamların havalandırılması karafatmaların iletişimini engeller ve o ortamlarda bulunmalarını engeller. Karafatmalara karşı alınacak bir diğer önlem ise koruyucu ilaçlama yöntemidir. Koruyucu ilaçlama uygulamaları karafatmaların bölgeden uzak durmalarını sağlayacak bir tür koku yaymaktadır.
Karafatma, hamam böceği olarak da bilinen bu haşere türü istilacı bir türdür. Karafatma ilaçlama hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
İstanbul İlaçlama
Destek
0537 716 34 76