Kene
Kene Sebep Olduğu Hastalıklar
Kene ülkemizde özellikle yaz aylarında ortaya çıkan, kan emen ve hızlı üreme sistemine sahip, birçok farklı türü olan bir haşeredir. Kenelerin zararsız türleri olduğu gibi, zehirli ve vücudunda çeşitli mikropları barındıran türleri de mevcuttur. Ülkemizde özellikle kırsal alanlarda, meralarda, hayvancılık yapılan kesimlerde genellikle hayvanlarda çok görülen kene, zararsız olduğu düşünülerek hayvandan el ile sökülüp atılırdı ve ondan kurtuldukları düşünülürdü. Ancak kenenin bir de zararlı bir türünün olduğu bir gerçektir. Kenenin zararlı veya zararsız olduğunu anlamak çok zordur. Bu yüzden herhangi bir kene şüphesinde asla kopartılmamalıdır. Aksi takdirde kenenin taşımış olduğu mikrop vücudunuza nüfus ederek sizi tehlikeye atacaktır. Keneler seneler öncesinde çok tehlikeli bir hastalıkla tekrar gündeme gelmişlerdir: Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı. Bu kenelerin tek yaydığı hastalık değildir. Lyme hastalığı insanlara taşımış olduğu diğer hastalıklardan yalnızca bir tanesidir.
Kene İlaçlama Neden Gereklidir
Kene için yapılacak ilaçlama özellikle evince evcil hayvan besleyenlerin, kırsal alanda yaşayanların ve hayvancılık ile uğraşanların kesinlikle en az yılda iki kez yaptırması gereken bir uygulamadır. Keneler hastalıklarını sadece insanlara geçirmekle kalmaz, evcil hayvanlarınıza ve mera hayvanlarınıza da hastalık bulaştırarak onların telef olmasına sebebiyet verebilir. Hem maddi anlamda hem de hastalığa yakalanıp manevi boyutta bir kayıp yaşamamak adına kenelerin varlığını kabul edip onlara karşı nasıl bir önlem almamız gerektiği düşünülmelidir. Kenelere karşı sadece el ile koparma işlemi yeterli olmayacaktır. Hatta bu işlem çoğu kez ölümcül bir hata olacaktır. Evde kendi başınıza alabileceğiniz bir önlemi bulunmayan keneler ilaçlama ile sadece önünü alabileceğiniz bir haşere türüdür.
Kene Karşı alınabilecek önlemler
Kenelere karşı alınabilecek önlemler evde alabileceğiniz bireysel önlemler ve daha profesyonel önlemler almak üzere ikiye ayrılır. Evde eğer evcil hayvanınız var ise öncelikle düzenli veteriner kontrolü yaptırmanız ve onun için gerekli kene ilaçlarını kullanmalısınız. Eğer kırsal bir alanda yaşıyor iseniz kesinlikle açık herhangi bir yerinizin kalmadığından emin olarak bahçe gibi açık alanlara çıkmalısınız. Aksi takdirde kenenin sizi bulması uzun sürmeyecektir. Tüm bu önlemlere karşı eğer kırsal alanlarda yaşıyorsanız, hayvancılık yapıyor ve kene ile karşılaşma riskiniz her gün artıyorsa, en az yılda iki kez profesyonel bir ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. İlaçlama esnasında evde herhangi bir canlının olmamasına dikkat edilerek yapılan ilaçlama sonrası evinizde ve ya ilaçlama yaptırdığınız yerde dezenfeksiyon çalışması yapılarak evinizi hemen kullanmaya başlamanız sağlanacaktır.
Kenelerin zararsız türleri olduğu gibi, zehirli ve vücudunda çeşitli mikropları barındıran türleri de mevcuttur. Kene ilaçlama hizmeti almak için bizimle iletişime geçin.
İstanbul İlaçlama
Destek
0537 716 34 76